Trouble with fill reference when starting a print

B9Creator - Ideas and Discussions
sajibu3108
Lurker
Lurker
Posts: 1

Trouble with fill reference when starting a print

Post#1 » Thu Jul 13, 2017 2:23 pm

Hi I need your help.

I have a B9 Creator printer version 1.2. I and having some troubles when I try to print.

The thing is that when I am doing the checklist, when I press Step 4 - Click to Lower the Build table to the fill reference level the build table doesn't reach the correct fill reference, what it happens is that the build table stops around 4 cm above the correct fill reference. I will attach an image of this problem (image name: Check list). And due to this problem the print starts at this incorrect fill reference and there is also an image of this (image name: incorrect print).

I really appreciate your help. I hope you can help me solving this problem.
Attachments
printer-settings.PNG
printer management.PNG
printer management.PNG (13.8 KiB) Viewed 358 times
Check list.jpg
incorrect print.jpg

User avatar
akgold
B9 Wizard
B9 Wizard
Posts: 1910

Re: Trouble with fill reference when starting a print

Post#2 » Thu Jul 13, 2017 4:13 pm

What are you printing?
is it extremely tall?


Just fill it to where you think it should be and begin the print cycle.
I'm so far behind I think I'm First !!

danfurlano
B9 Maker
B9 Maker
Posts: 100

Re: Trouble with fill reference when starting a print

Post#3 » Thu Jul 13, 2017 5:49 pm

I have never looked at the fill line... did not even know it existed.

User avatar
Metalcaster
B9 Wizard
B9 Wizard
Posts: 1214
Contact:

Re: Trouble with fill reference when starting a print

Post#4 » Fri Jul 14, 2017 10:17 am

When I look at your print settings, nothing seems to have been adjusted to "tune" the machine.... also, did you run the "calibrate build table" ? these things must be done before you can print anything.

User avatar
lobby
B9 Maker
B9 Maker
Posts: 236

Re: Trouble with fill reference when starting a print

Post#5 » Sat Jul 15, 2017 2:35 pm

Hmmm. I had this exact same thing just happen to me right now.

This is where the build table stopped for the fill reference.

Image

Not a particularly tall print, only 1086 layers. Prior print this am (950 layers) didn't have this problem (although I DID have a print failure; first in several months - 4 duplicate rings all failed when 3/4 printed)

I manually lowered the build table to fill the vat with Emerald, but I'd sure like to know what happened. Too big a coincidence that this happened to me and the Original Poster at the same time frame.

Franz
B9 Maker
B9 Maker
Posts: 198

Re: Trouble with fill reference when starting a print

Post#6 » Sat Jul 15, 2017 9:50 pm

Wow. Was trying to post my reply and pulled out fail B9 board and put it on top of wacom tablet and computer went nuts till I moved it away.

Lobby your table appears to have stopped higher than Sajibu. Have you checked z drive operation? Sajibu's z home is default same as mine and other settings seem default. I would clean z stop sensor and grease drive.

Forgot why but I had to replace board on V1.2 about a year ago.

Regards
Franz

User avatar
lobby
B9 Maker
B9 Maker
Posts: 236

Re: Trouble with fill reference when starting a print

Post#7 » Fri Jul 21, 2017 1:18 pm

Actually, the problem was a fluke. I haven't reproduced it since.

All my prints are wonderful, my designs are brilliant, beer is cold, and I just love the summer heat in TX (ok, that last one was an exaggeration!)

:lol:

Return to “General Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron
Creations
X CLOSE
Discover the Creations
made 
by customers and partners.

more on

Close Menu Shop Forum